Foto: Shutterstock
Šādu ābolu ievārījumu var izvārīt jebkurā brīdī, vārot nelielu daudzumu un noglabājot burciņu ledusskapī un, kad burciņa izēsta, vāra nākamo porciju.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgāboli (nomizoti, iztīrīti no serdēm)150 gcukurs1 TKkanēlis

Pagatavošana

1

Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdes un sagriež ābolus daiviņās. Pāri lej verdošu ūdeni un ļauj āboliem 3-5 minūtes izkarst, atkarībā no tā, cik lielas daiviņas.

2

Ābolus nokāš, noskalo aukstā ūdeni, lai nav verdoši, un sarīvē uz rupjās rīves. Ābolus liek ievārījuma vārāmajā katlā, pāri ber cukuru un atstāj, līdz āboli sāk suloties, apmēram 10 stundas.

3

Pirms vārīšanas, ābolus samaisa. Katliņu liek uz uguns, uzvāra un turpina ievārījumu vārīt 5 minūtes. Kas vēlas, pašās beigās var pievienot kanēli. Salej ievārījumu tīrās burkās un ļauj atdzist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!