30Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgāboli (nomizoti, iztīrīti no serdēm)150 gcukurs1 TKkanēlis
Pagatavošana
1
Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdes un sagriež ābolus daiviņās. Pāri lej verdošu ūdeni un ļauj āboliem 3-5 minūtes izkarst, atkarībā no tā, cik lielas daiviņas.
2
Ābolus nokāš, noskalo aukstā ūdeni, lai nav verdoši, un sarīvē uz rupjās rīves. Ābolus liek ievārījuma vārāmajā katlā, pāri ber cukuru un atstāj, līdz āboli sāk suloties, apmēram 10 stundas.
3
Pirms vārīšanas, ābolus samaisa. Katliņu liek uz uguns, uzvāra un turpina ievārījumu vārīt 5 minūtes. Kas vēlas, pašās beigās var pievienot kanēli. Salej ievārījumu tīrās burkās un ļauj atdzist.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit