Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojama fiksā zupa pusdienām. Šķīvī veselīgais un maigās garšas riekstu ķirbis mīsies ar novārītajām sarkanajām lēcām. Patīkamākai garšai pievienoti arī tomāti, aromātiskais ķiploks un nedaudz garšvielu.

40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 seleriju kāti1 ĒKeļļa1 ķiploka daiviņa2 lieli tomāti100 gsarkanās lēcas500 griekstu ķirbis900 mldārzeņu buljons sāls pipari

Pagatavošana

1

Sagrieztas selerijas ber katliņā, kurā uzkarsēta eļļa un apcep 4-5 minūtes.

2

Pēc tam pievieno saspiestu ķiploka daiviņu un visu apcep vēl pāris minūtes.

3

Kad tas izdarīts, pievieno sagrieztus tomātus, noskalotas lēcas un gabaliņos sagrieztu ķirbīti. Visu pārlej ar buljonu un vāra aptuveni 25 minūtes.

4

Kad zupa gatava, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

5

Zupu pasniedz tāpat vai sablendē krēmzupā ar rokas blenderi.

6

Ēd kopā ar grauzdiņiem, sēkliņām, saldo krējumu, svaigo sieru vai citām piedevām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!