maize, burkānmaize, baltmaize, mājās cepta maize
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Apaļš, zeltains un kraukšķīgs kukulītis, gluži kā no bērnības pasakas. Tikai šo varēsi droši ēst un piedāvāt ģimenes locekļiem. Mīkstā maizīte lieliski garšos pie kādas pusdienu zupas vai kopā ar aukstu piena glāzi kā našķis.
70Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmilti1.5 TKcepamais pulveris1 TKJūras sāls250 gburkāni (sarīvēti)1 ĒKrozmarīna lapas (sakapātas)75 gParmezāna siers (sarīvēts)1 ola9 ĒKpiens

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Lielā bļodā ieber miltus, pievieno un kārtīgi iemaisa tajos cepamo pulveri. Klāt liek arī sāli, burkānus, rozmarīna lapiņas un Parmezāna sieru. Visu apmaisa.

3

Kādā citā traukā iesit olu, kurai pievieno pienu un sakuļ. Šķidrumu pēc tam lej miltu un burkānu masā, un kārtīgi samaisa, lai veidotos maizes mīklas bumba.

4

Pēc tam mīklu liek uz ar miltiem nedaudz apkaisītas virsmas un izmīca divas minūtes, veidojot kukulīša formu.

5

Mīklu pēc tam liek uz ietaukotas cepamās pannas un kukulīša virspusē ar naža virsmu iespiež krustiņu.

6

Maizi cep 50 minūtes. Pēc tam viegli pieklauvē maizes virsmai – ja liekas, ka tajā ir tukšums, maize ir gatava.

Vislabāk garšos, pasniegta silta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!