Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepamo papīru formā ietauko ar saulespuķu eļļu.
Bļodā iesijā pūdercukuru un kukurūzas miltus, visu apmaisa. Pēc tam miltu un cukura masu dāsni saber ietaukotajā formā, lai visas maliņas apliptu ar pūdercukuru un kukurūzas miltiem. Atlikumus, kas nepielīp pie sieniņām, izber laukā.
Lielā katlā ielej ūdeni un pieber cukuru. Katlu liek uz plīts, lēnas uguns, un karsē, maisot cukuru, līdz tas izšķīst. Ja uz katla sieniņām palikuši cukura graudiņi, tos nostumj karstajā cukura sīrupā, lai izkustu.
Pēc tam, kad cukurs izšķīdis, palielina plīts liesmu līdz mērenai un ļauj šķidrumam sākt burbuļot.
Pievieno cukura glikozi. Ja šķidrumā izveidojušās putas, tās nosmeļ. Sīrupu vāra tik ilgi, līdz tas sasniedzis 127 grādu karstumu (to var izmērīt ar virtuves termometru).
Kamēr sīrups vārās, nelielā bļodiņā ielej ūdeni un ieber želatīna graudiņus, tiem ļaujot uzbriest. Kad želatīns uzbriedis, to izkausē karstā ūdens peldē.
Pirms cukura sīrups paspējis uzkarst līdz vajadzīgajai temperatūrai, stingrās putās sakuļ olu baltumus.
Kad sīrups gatavs, to lēnām lej pāri olu baltumiem, sparīgi visu maisot, lai iegūtu vienmērīgu masu. Kad tas izdarīts, uzreiz pēc tam iemaisa izkausēto želatīnu un kanēļa ekstraktu.
Masu lej sagatavotajā formā, un izlīdzina ar plakanu karoti vai konditora nazi. Pa virsu uzkaisa pāri palikušo pūdercukuru-kukurūzas miltu masu.
Zefīram ļauj divas stundas sastingt.
Kad zefīrs sastindzis, to ņem laukā no cepamās pannas/formas, apkaisa ar pūdercukura-kukurūzas miltu masu, un sagriež vienādos kubiņos.
Gatavos zefīrus var iesaiņot skaistos stikla trauciņos, papīra maisiņos vai celofāna dāvanu maisiņos un pasniegt kā dāvanu Ziemassvētkos.