15Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
3 kanēļa standziņas1 TKkrustnagliņas1 TKkardamons5 cm ingvers (mizots)1 neliela apelsīna miza100 mldegvīns750 mlsarkanvīns200 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 ĒKrozīnes1 ĒKmandeles (blanšētas, bez miziņas)
Pagatavošana
1
Nelielā traukā, kuru varēs noslēgt, liek kanēļa standziņas, krustnagliņas, kardamonu, ingvera gabalu un apelsīna mizu (cenšoties nogriezt tikai oranžo mizas kārtu), aplej ar degvīnu, noslēdz trauku un noliek vismaz uz 24 stundām.
2
Izkāš degvīna uzlējumu, to lejot karstvīna katlā, pievieno sarkanvīnu un cukuru. Ja vīns ir salds, cukura daudzumu samazina. Sakarsē vīnu un maisa, līdz cukurs izšķīdis.
3
Katrā galzē liek dažas rozīnes un mandeles, aplej ar karstvīnu un pasniedz.
Ziemassvētku receptesApelsīniCukursIngversKanēlisKardamonsMandelesSarkanvīnsAlkoholiskie dzērieni un kokteiļiKrustnagliņasVaniļas cukursRozīnesDegvīns
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit