70Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
1 kgkartupeļi (notīrīti un sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās)4 ĒKolīveļļa1 ĒKpilngraudu sinepes šķipsnasāls šķipsnasvaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
2
Kartupeļus aplej ar pusi no nepieciešamās olīveļļas un ar rokām apmaisa, lai tie kārtīgi noklātos ar eļļu.
3
Pēc tam uzliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties uz 40-60 minūtēm, atkarībā no tā, cik lieli ir kartupeļu gabaliņi.
4
Kamēr kartupeļi cepas, sajauc sinepes ar atlikušo olīveļļu, nedaudz sāls un pipariem. Kārtīgi samaisa.
5
Kad kartupeļi gatavi, sajauc tos ar sinepju mērci, kamēr vēl karsti.
6
Liek lielā traukā un ceļ galdā ēdājiem.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasAss un pikants ēdiensĒdieni veģetāriešiemZiemassvētku receptesVakariņu idejasCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasKartupeļiMelnie pipariOlīveļļaSinepesKartupeļu ēdieniviegliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit