cepti kartupeļi
Foto: Shutterstock
Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.
70Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgkartupeļi (notīrīti un sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās)4 ĒKolīveļļa1 ĒKpilngraudu sinepes šķipsnasāls šķipsnasvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Kartupeļus aplej ar pusi no nepieciešamās olīveļļas un ar rokām apmaisa, lai tie kārtīgi noklātos ar eļļu.

3

Pēc tam uzliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties uz 40-60 minūtēm, atkarībā no tā, cik lieli ir kartupeļu gabaliņi.

4

Kamēr kartupeļi cepas, sajauc sinepes ar atlikušo olīveļļu, nedaudz sāls un pipariem. Kārtīgi samaisa.

5

Kad kartupeļi gatavi, sajauc tos ar sinepju mērci, kamēr vēl karsti.

6

Liek lielā traukā un ceļ galdā ēdājiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!