zivs sāls kažokā
Foto: Shutterstock
Ja vēlas mazliet netradicionāli pasniegt zivi, to var guldīt sāls gultā un cept. Garšos lieliski un itin nemaz nebūs sāļa! Ar norādītajiem produktu daudzumiem pietiks četru cilvēku ģimenei.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 palielas zivis (piemēram, jūras asari, doradas)1 kgJūras sāls2 lielas olas1 TKfenheļa sēklas vai zaļie pipari1 citrona miza garšaugi (dilles, pētersīļi, baziliks)

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz +200 °C. Traukā iesit olas, viegli saputo, pieber sāli, ielej divas ēdamkarotes ūdens, pievieno garšvielas un citrona mizu. Visu samaisa.

2

Tad ar divām trešdaļām maisījuma noklāj cepešpannu. Uz tās gulda zivi, kas pildīta ar garšaugiem (var likt tikai lauru lapas vai citrona šķēles), un pārklāj ar atlikušo sāls maisījumu.

3

Liek krāsnī un cep 15–25 minūtes. Izcepto zivi 10 minūtes atdzesē. Sāls garoza pa to laiku sacietēs un viegli nonāks nost.

Var arī izmantot vienkāršāku gatavošanas veidu – izbērt sāls kārtu uz pannas, uzlikt zivi un apbērt ar sāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!