Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Uzvāri rīsus atbilstoši pamācībām uz paciņas, tad nosusini tos.
Laša ādā iegriez 1 cm dziļas rievas, apmēram 2 cm attālumā vienu no otra, ievieto piemērota izmēra cepamtraukā.
Apkaisi ar jūras sāli, melnajiem pipariem un zaļās tējas paciņas saturu, tad visu ierīvē ar tējkaroti sezama eļļas tā, lai tā nokļūst arī iegriezumos. Notīri un smalki sakapā ķiploku, ieber katrā iegriezumā.
Cep 25 minūtes vai tik ilgi, kamēr ir gatavs (15 minūtes, ja izmantosi fileju).
Gatavo piedevas. Sagatavo dārzeņu salātus, visu sagriez kumosa lieluma gabaliņos, lai būtu patīkami ēst. Iegriez mango, notīri, sagriez mīkstumu un saber skaistā bļodā kopā ar dārzeņiem
Atsevišķā traukā izspied pilnīgi visu sulu no mango vidus, tad izspied laima sulu un garšai apslaki ar sojas mērci. Čili piparu attīri no sēklām, smalki sakapā un pievieno mērcei, pēc tam sajauc ar dārzeņiem un mango.
Notīri un nelielos stienīšos sagriez ingveru, saliec to pannā, pievieno 1 tējkaroti sezama eļļas un sezama sēklas, cep uz vidējas uguns. Regulāri maisot, cep 2 minūtes, līdz tie sāk kļūt kraukšķīgi, tad samaisi ar rīsiem un pievieno garšvielas, lai rīsi būtu perfekti.
Salātus pārkaisi ar kressalātiem, pasniedz ar lasi un rīsiem.