cepti artišoki
Foto: Shutterstock
Vienkārša, taču reizē arī pietiekami īpaša recepte ar Vidusjūras vēsmām. Tā kā artišoki ir dienvidnieku virtuves sastāvdaļa, tos bieži vien gatavo ar olīveļļu, garšvielām un citronu sulu. Šo maltīti, līdzīgi kā apceptus kartupeļus, var baudīt tāpat vai kopā ar zivīm vai gaļu.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gartišoki (svaigi, saldēti vai konservēti)2 ĒKolīveļļa2 ĒKķiploka daiviņas1 TKJūras sāls melnie pipari citrons

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Sagatavo artišokus – var izmantot svaigus, taču tad jārēķinās, ka maltīte nebūs no lētajām un tos nepieciešams pirms apcepšanas novārīt ūdenī ar garšvielām un citroniem. Pirms tam nogriež kātiņus, noplēš ārējās lapiņas un sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās.

3

Ja izmanto konservētus vai marinētus artišokus, tos nokāš un nosusina. Saldētos artišokus atkausē.

4

Vidēji lielā bļodā sajauc olīveļļu ar saspiestām ķiploku daiviņām, sāli un pipariem. Pēc tam pievieno artišoku gabaliņus un kārtīgi apviļā eļļā un garšvielās.

5

Artišokus pēc tam liek cepamajā traukā un cep cepeškrāsnī 15-18 minūtes.

6

Kad tie gatavi, izņem, apkaisa ar sāls graudiņiem un aplaista ar svaigu citronu sulu.

7

Pasniedz tāpat vai kopā ar kādu mērci, zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!