Latviešu ticējumi vēsta, ka Ziemassvētku vakarā un Jaunajā gadā jāizēd visi pelēkie zirņi, kas ielikti šķīvī, citādi nākamajā gadā birs asaras un nebūs naudas. Tomēr, ja svētku galdā celta tik prāva bļoda zirņu, ka visus gribēdams nevar apēst, tos var likt lietā kādā citā maltītē, piemēram, pievienojot rīsiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).

30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gpelēkie zirņi100 grīsi200 gdažādas sēnes1 sīpols1 ķiploka daiviņa timiāns Jūras sāls pipari1 laims olīveļļa30 gParmezāna tipa riers30 glociņi2 ĒKlazdu rieksti

Pagatavošana

1

Uzvāra sālsūdeni un izvāra rīsus. Sagriež sēnes nelielos gabaliņos, bet sīpolus un ķiplokus griež plānās šķēlēs.

2

Sasilda pannu, uzlej olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno sēnes un cep līdz zeltaini brūnas. Tad pievieno sāli, piparus un timiānu.

3

Iejauc sagatavotos rīsus un zirņus, kā arī olīveļļu un laima sulu.

4

Pasniedz ar rīvētu Parmezāna sieru, sakapātiem lociņiem un apceptiem lazdu riekstiem.

Labi garšo gan atsevišķi, gan ar svaigiem salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!