cepts greipfrūts
Foto: Shutterstock
Recepte tiem, kuri Jaunajā gadā apņēmušies savu rītus sākt veselīgi. Tikai no trim sastāvdaļām – greipfrūta, brūnā cukura un kanēļa – var pagatavot vieglas, vitamīniem bagātas un gardas brokastis. Tās uzlabos ne tikai imunitāti, bet arī noderēs tiem, kuri ievēro slaido līniju.
15Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 lieli greipfrūti4 TKbrūnais cukurs2 TKkanēlis

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Greipfrūtus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Greipfrūtu pusītēm uzmanīgi nogriež arī nelielu daļu no mizas to apakšā, lai tie uz cepamās pannas neapgāztos.

3

Augļu pusītes izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru vai foliju.

4

Nelielā trauciņā sajauc brūno cukuru kopā ar kanēli. Cukura un kanēļa maisījumu vienlīdzīgi uzbārsta uz greipfrūtu pusītēm.

5

Augļus ieliek cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes (vai mazāk, ja cukurs ātri izkusis un augli gribas baudīt svaigāku).

6

Kad greipfrūti gatavi, ņem laukā no cepeškrāsns un ēd ar karotīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!