šokolādes kūka, zemenes, deserts
Foto: Privātais arhīvs

"Uz darbu pirms svētku pasākumu pagatavoju gardās vecīša "cepurītes". Lai ekonomētu laiku izmantoju veikalos pieejamās sauso maisījumu sagataves šokolādes kūkām," par savu recepti raksta Kristīne. Recepte pretendē uz vērtīgo balvu Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

KŪKAI:1 šokolādes kūkas maisījuma iepakojums ūdens un taukvielas mīklas sajaukšanai (pēc norādījumiem uz iepakojuma) ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI:100 gtumšā šokolāde50 mlsaldais krējums20 gsviests CEPURĪTĒM:250 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs400 gzemenes

Pagatavošana

1

Sagatavo šokolādes kūku taisnstūra veida traukā (divi 30cmx15cm trauki) un izcep pēc sausā maisījuma iepakojuma norādījumiem. Pēc cepšanas sanāks 3-4 centimetrus biezs šokolādes kēkss. To atdzesē.

2

Kamēr šokolādes kēkss cepas, saputo saldo krējumu kopā ar pūdercukuru. Izkausē ūdens peldē šokolādi kopa ar sviestu un saldo krējumu. Zemenes noskalo un notīra zaļumus.

3

Kad kēkss ir atdzisis, to noklāj ar šokolādes glazūru un izņem no formām.

4

Kēksam nogriež garoziņas visapkārt, tad sagriež kvadrātos (apmēram 3x3 centimetri). Uz katra gabaliņa uzliek vienu tējkaroti putukrējuma un zemeni, tad pavisam nelielu piciņu uz zemenes kā balto bumbuli Ziemassvētku vecīša cepurei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!