Kārtīgi apceptas un pēc tam novārītas cūkgaļas ribiņas, kas pasniegtas ar pašu gatavotu konservētu tomātu mērci. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Liene, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cūkas ribiņas sagriež sev tīkamos gabaliņos. Uz uzkarsētas pannas apcep gabaliņus, apberot ar sāli un cukuru, kā arī sagrieztiem sīpoliem. Cukurs nepieciešams, lai gaļa būtu zeltaini brūna, sāli liek pēc vajadzības.
Paralēli cepšanai, katlā vāra ūdeni, kam pievienotas lauru lapas, kā arī nemalti pipargraudi. Kad gaļa ir apcepusies brūna, ievieto to katlā un vāra 40 – 60 minūtes.
Gatavo mērci. Sagriež gabaliņos sīpolu, ievieto tos bļodā, pievieno konservētos tomātus un sāli, visu samaisa. Pēdējo pievieno krējumu un vēlreiz visu samaisa.
Gaļu pasniedz siltu ar aukstu tomātu mērcīti. Labu apetīti!