lazanja, siers, pusdienas, vakariņas, itāļu virtuve
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkārši un veikli pagatavojami lazanjas tornīši baudīšanai divatā. Pa vidu pastas sloksnēm izkārtoti ne vien gardie artišoki un melnās olīvas, bet paslēpies arī sulīgs paprikas pesto.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 lazanjas plāksnes2 ĒKpaprikas un rikotas siera pesto2 melnās olīvas (sagrieztas šķēlītēs) artišoki (sagriezti šķēlītēs un apcepti) saulē kaltēti tomāti1 ĒKParmezāna siers (sarīvēts)

Pagatavošana

1

Lazanjas plāksnes nedaudz apvāra karstā ūdenī un sagriež uz pusēm.

2

Sagatavo cepamo trauku, kas izklāts ar cepamo papīru vai foliju. Lazanjas plāksnes pārgriež uz pusēm.

3

To kārto divos tornīšos – katru lazanjas šķēli apsmērē ar paprikas pesto (vai tomātu mērci), apkaisa ar olīvām, pēc tam pa virsu liek apceptus artišokus. Katrā lazanjas tornītī jābūt trim lazanjas sloksnēm ar piedevām.

4

Pa virsu lazanjai uzliek saulē kaltētu tomātu gabaliņus un apkaisa ar Parmezāna sieru. Lazanjas plāksnes liek cepeškrāsnī aptuveni 180 grādos, un cep, līdz maliņas kļuvušas zeltainas, rūpīgi sekojot līdzi procesam.

5

Pasniedz, kamēr vēl karsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!