40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 sīpols1 burkāns2 selerijas kāti2 kartupeļi300 gžāvēta desa4 ĒKeļļa1 glāzegrūbas1.5 lbuljons (vai ūdens)1 lauru lapa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Smalki sagriež sīpolu. Notīra un gabaliņos sagriež burkānu, seleriju un kartupeļus. Sagriež ripiņās desu.
2
Karsē katliņu ar eļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno grūbas un maisot karsē, apmēram 5 minūtes. Pievieno burkānus un selerijas, apcep, līdz dārzeņi kļūst mīkstāki, apmēram 5 minūtes. Pēc tam pievieno buljonu un strauji uzvāra.
3
Karstā buljonā liek lauru lapu, kartupeļus, nedaudz sāli, desas gabaliņus un vāra, līdz kartupeļi mīksti un desiņas caurkarsušas. Pēc garšas pievieno papildu sāli un melnos piparus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit