Padoms: kad esi ieplānojis iegādāties svaigās mīdijas, pārliecinies, lai to gliemežvāki būtu aizvērušies. Tas norāda uz to, ka mīdijas patiešām ir svaigas. Atvērušies mīdiju gliemežvāki ir signāls tam, ka tās nav no svaigākajām un gatavojot var sabojāt maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep ķiplokus, abu veidu paprikas garšvielas un tomātu biezeni aptuveni 2-3 minūtes, līdz ķiploki kļūst mīksti un no katliņa ceļas garšvielu aromāts.
Palielina liesmas karstumu un katliņā pielej šeriju. Ļauj sastāvdaļām vārīties 1-2 minūtes.
Pievieno pūdercukuru, tomātu biezeni, un visu uzsilda. Pēc tam katliņā ieliek nomazgātas mīdijas, un kārtīgi apmaisa. Katlam uzliek vāku un gatavo mīdijas 4-5 minūtes uz karstas uguns. Gatavošanas laikā katliņu vienreiz vai divreiz pakrata, lai gliemežvāciņi atvērtos.
Pagatavo aioli mērci – sajauc kopā majonēzi ar saspiestu ķiploka daiviņu un paprikas garšvielu.
Kad mīdijas gatavas, tās apbārsta ar pētersīļiem un pasniedz bļodiņās ar aioli mērci un kraukšķīgu maizes šķēlīti.