Uzkoda – viesību zvaigzne. No trim vienkāršām sastāvdaļām – kazas siera, dzērvenēm un bietēm var pagatavot smalku un ekstravagantu uzkodu, kuru pasniegt kopā ar reibinošiem dzērieniem. Recepti īpaši Tasty.lv lasītājiem izstrādājis restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs. "Īpaši izsmalcināta uzkoda pie degvīna veģetāriešiem – tās skābā pēcgarša pasakaini sasaistīsies kopā ar viegli saldinātu degvīnu," iesaka Haralds.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Svaigās dzērvenes saber uz paplātes un kaltē krāsnī 50 grādu temperatūrā, kamēr tās pilnībā izžūst. Tad atdzesē un samaļ kafijas dzirnavās līdz iegūts pulveris.
Nomizo bieti un sagriež ļoti plānās šķēlēs. Ņem katlu, lej tajā eļļu un silda līdz 140 grādiem. Ja nav kulinārijas termometra, brīdi, kad eļļa sakarsusi var noteikt ar koka karotes palīdzību. Ap eļļā iemērkto karotes kātu veidosies burbulīši.
Liek katlā sagriezto bieti un fritē līdz tā kļūst kraukšķīga. Liek bieti uz salvetēm un ļauj atdzist. Kazas sieru saripina bumbiņās.
Uz šķīvja uzber dzērveņu pulveri un tajā "iesēdina" kazas siera bumbiņu. Dekorē ar biešu čipsi un pasniedz.
Labu apetīti!