rīsi, kukurūza, pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nedaudz novārīti un pēc tam apcepti rīsi ar kūstoša Čedaras siera cepurīti. Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Ar šo recepti savus viesus mājas ballītēs un citos gadījumos cienā brazīlieši.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 ggargraudu rīsi2 ĒKeļļa1 sīpols1 ķiploka daiviņa3 tomāti1 ĒKtomātu biezenis vai pasta1 TKoregano0.5 TKKajēnas pipari pēc garšassāls60 gČedaras siers (sarīvēts)

Pagatavošana

1

Pirms vārīšanas rīsus kārtīgi noskalo aukstā ūdenī. Pēc tam novāra piecas minūtes verdošā sālsūdenī, nokāš, noskalo zem auksta ūdens un atliek maliņā.

2

Dziļā pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu, līdz tas ir mīksts. Pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, sasmalcinātus tomātus (kuriem noņemta miziņa un izņemtas sēklas), tomātu biezeni, oregano, Kajēnas piparus un sāli. Visu apmaisot, pievieno klāt arī novārītos rīsus.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

4

Rīsu masu pārliek cepamajā traukā un pārkaisa ar sarīvētu Čedaras sieru. Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pirms pasniegšanas uz dažām minūtēm apbrūnina sieru cepeškrāsns grila režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!