Receptes autors ir virtuozais kafijas grauzdētavas un kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns. Viņa variācijā ap salātiem, bez pesto un dateļu jogurta, tiem pievienota arī viegli marinēta svaigā skumbrija. Tā kā svaigas skumbrijas tirgū ir samērā grūti dabūt, recepti pēc vēlēšanās var papildināt ar kādu citu zivi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo pesto
Kale kāpostu noblanšē verdošā ūdenī aptuveni piecas minūtes.
Pēc tam to pašu dara ar pētersīļa un estragona lapiņām, viegli noblanšējot tās divas minūtes. Zaļumus pēc tam atdzesē ledusaukstā ūdenī un nokāš.
Virtuves smalcinātājā saber visas pesto nepieciešamās sastāvdaļas un sablendē, līdz iegūta vēlamā konsistence.
Gatavo dateļu jogurtu
Žāvētas dateles (bez kauliņiem) sagriež nelielos kubiņos. Sajauc tās kopā ar jogurtu, mazliet sarīvētu citrona miziņu, citronu sulu, sāli un cukuru.
Pasniedz salātus
Uz šķīvja uzliek dateļu jogurtu, pēc tam pētersīļu pesto, apkaisa ar ciedru riekstiem un virs mērcēm izkārto lapu salātus un visu apber ar zivs gabaliņiem.
Lai labi garšo!