zirņu zupa viegla maltīte krēmzupa
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšīgu zupu iespējams pagatavot arī vien no dažām sastāvdaļām. Šai vienkāršajai zirnīšu krēmzupai vajadzēs tikai zaļos zirņus, sīpolu, mazliet garšvielu un buljonu.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gsaldēti zaļie zirnīši2 šķiņķa buljona kubiņi1 sīpols750 mlūdens svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Katliņā ielej ūdeni, pievieno buljona kubiņus un sakapātu sīpolu.

2

Šķidrumam ļauj sākt burbuļot, tad plīts liesmu samazina uz vidēju un vāra zupu 10-12 minūtes, līdz sīpola gabaliņi mīksti.

3

Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus un ļauj zupai atsākt burbuļot. Vāra zupu 4-5 minūtes, līdz zirņi ir mīksti.

4

Kad tas izdarīts, pārlej zupu krūzes blenderī vai sablendē ar rokas blenderi, līdz iegūta krēmzupas konsistence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!