30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
250 gmilti šķipsnacukurs100 gsviests (izkausēts)1 ola6 ĒKūdens baziliks Jūras sāls
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2
Bļodā saber miltus, pievieno cukuru un mazliet sāli. Pielej izkausēto sviestu , olas dzeltenumu un ūdeni. Masu kārtīgi samaisa, līdz izveidojusies mīkla.
3
Pēc tam mīklā iemaisa aptuveni divas ēdamkarotes sakapātu baziliku.
4
Mīklu sadala divās daļās. Katru mīklas bumbu izrullē plānu un liek uz cepamajām pannām, kas izklātas ar cepamo papīru.
5
Uz izrullētajām mīklas plāksnēm saliek veselas bazilika lapiņas un viegli iespiež tās mīklā.
6
Pēc tam mīklu apsmērē ar sakultu olas baltumu un apkaisa ar sāls graudiem.
7
Krekerus liek cepeškrāsnī un cep 12-15 minūtes, līdz zeltaini brūni un kraukšķīgi.
Kad gatavi, izņem no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē.
Ēd, laužot pa gabaliņam vien nost no lielā krekera.
BrokastisPusdienasLaunagsĀtri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuBaziliksCukursMiltiOlasSviestsŪdensCepumiDažādas mīklasviegliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit