Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kraukšķīgi un kārdinoši auzu pārslu cepumi ar rozīnēm. Sacep porciju gardo našķu un baudi kopā ar tasi tējas vai piena glāzi.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests (ist. temp.)300 ggaišais muskovado cukurs2 olas vaniļas ekstrakts, daži pilieni175 gmilti1 TKkanēlis šķipsnasāls250 gauzu pārslas150 grozīnes PIEDERUMI:2 cepamās pannas izklātas ar cepamo papīru

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Bļodā ar mikseri sakuļ mīkstu sviestu un Muskovado cukuru. Pēc tam masā iecilā olas un vaniļas ekstraktu.

3

Kad tas izdarīts, bļodā iesijā miltus, pieber kanēli un šķipsnu sāls. Pēc tam arī auzu pārslas un rozīnes. Visas sastāvdaļas uzmanīgi samaisa.

4

No mīklas veido valrieksta izmēra bumbiņas, kas savirpinātas starp plaukstām, un ar lielām atstarpēm saliek uz cepamajām pannām. Bumbiņas viegli piespiež pie pamatnes, lai tās būtu plakanas.

5

Cepumus liek cepties krāsnī uz 12-15 minūtēm. Kad cepumi zeltaini brūni, izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist. Pēc tam pārliek traukā un atdzesē pilnībā.

Svaigos auzu pārslu cepumus var glabāt noslēgtā traukā 5-7 dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!