cepumi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Maigi un garšīgi medus un ingvera cepumiņi no sviesta un miltu mīklas. Ēd kamēr vēl svaigi, kopā ar tasi tējas, kafijas vai piena.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

350 gmilti1 TKcepamais pulveris2 TKmalts ingvers90 gmedus175 gbrūnais cukurs60 gsviests1 ola (sakulta)3 ĒKDemerara cukurs

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Lielā bļodā iesijā miltus, pieber cepamo pulveri, ingveru. Katliņā ielej medu, pievieno cukuru un sviestu, tad izkausē virs nelielas liesmas. Kad cukurs izkusis, noņem no plīts un ļauj šķidrumam mazliet atdzist.

3

Bļodā pie miltiem pielej saldo sviesta un medus masu, kā arī olu. Visu samaisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla. Mīklu sadala divās vienlīdzīgās daļās. Katru mīklas bumbu izrullē garā desā (4-5 cm diametrā) un sagriež šķēlītēs.

4

Mīklas šķēlītes pēc tam saliek uz cepamajām pannām, kas izklātas ar cepamo papīru, un ar dakšiņu nospiež plakanus cepumus. Cepumiem pārkaisa demerara cukuru.

5

Cepumus liek cepeškrāsnī un cep 12-18 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Kad gatavi, izņem no krāsns un atdzesē. Ēd, kamēr cepumi vēl svaigi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!