Gundega

Recepte pavisam vienkārša – krāsnī apcepti kartupeļi, burkāni un sīpoli eļļā. "Kad nav ideju, ko pagatavot vakariņās, bet ēst gribas ļoti, veikalā nav būts – jāiztiek ar to, kas ir mājās," raksta Gundega savā pieteikumā Tasty.lv vakariņu recepšu konkursam.

60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 lieli kartupeļi4 vidēji burkāni2 sīpoli sēkliņas (sezama, saulespuķu, ķirbju, linsēklas)2 ĒKeļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220 °C, sagatavo lēzenu cepamo plāti un ieklāj tajā cepampapīru.

2

Nomizo un sagriež vidēji lielos kubiņos kartupeļus, nomizo un sagriež ripiņās burkānus, notīra un sagriež četrās daļās sīpolus un tad to visu saber parastā plastmasas maisiņā, pielej eļļu, saber sēklas un garšvielas pēc pašu ieskatiem un patikšanas.

3

Pēc tam aizsien maisam galu ciet, tā, lai paliek starp kartupeļiem un mezglu brīva vieta un to visu sakrata tik ilgi, līdz maisiņā iekšā viss ir samaisījies un kļuvis eļļains. Tad maisa saturu izber uz plātes, izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī uz minūtēm 40-45, ik pa laikam tos apmaisot. Kad dārzeņi kļuvuši mīksti un ar kraukšķīgu virsiņu – tie ir gatavi.

Ēd kamēr karsts un kraukšķīgs, klāt pievienojot krējumu vai tomātu mērci vai kādu citu mērcīti, kas ir mājās.

Protams, var pievienot klāt jebkurus citus dārzeņus, kas ir pieejami. Ātrs, vienkāršs un sātīgs ēdiens.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!