Ikviens, kurš ir pamēģinājis pagatavot majonēzi mājās, zina, ka gardāku pēc tam ir grūti atrast. Šo visai vienkāršo majonēzes recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 ola2 olu dzeltenumi1 ĒKsinepes1 ĒKmārrutki pēc garšassāls pēc garšaspipari1.5 TKcitrona sula (var vairāk)500 mlolīveļļa
Pagatavošana
1
Olas, sinepes, mārrutkus, sāli, piparus un citrona sulu liek blenderī. Sāk blendēt sastāvdaļas un pamazām pievieno eļļu.
2
Blendē, līdz majonēze ir ieguvusi vēlamo konsistenci – jo vairāk eļļas, jo biezāka būs majonēze.
3
Beigās nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un/vai citronu sulu.
Šefpavāra padoms: Ja majonēzi gribas vēl nedaudz asāku, sākumā var pievienot arī ķiploku.
Ātri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasMārrutkiOlasOlīveļļaPipariSinepesSalātu mērcesUzkodu mērcesviegliCitronu sulaBez termiskas apstrādessals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit