Foto: Publicitātes foto
Ja mājās plauktos glabājas tadžīna, tad noteikti vērts to izmantot šī gardā ēdiena gatavošanā. Restorāna cienīgu maltīti mājas virtuvē piedāvā pagatavot šefpavārs Lauris Aleksejevs.
75Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 grīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet" trīs veidu rīsi)5 gab.vistas stilbiņi100 ggaišās rozīnes500 mlvistas buljons100 gburkāni150 gbaklažāni50 gdateles bez kauliņiem1 čili pipars100 gsarkanā paprika1 ĒKkumīns1 TKmalts kanēlis50 mldzidrināts sviests miziņa no viena apelsīna pēc garšassvaiga piparmētra, kinza pēc garšassāls un cukurs

Pagatavošana

1

Vispirms pannā apcep vistas stilbiņus. Pēc tam atsevišķi apcep sīpolus.

2

Tadžīnā vai dziļā cepešpannā liek apcepto vistas gaļu, sīpolus, smalki sakapātu čili, kuminu, kanēli, papriku, apelsīnu miziņu, rozīnes, sagrieztu baklažānu, dateles un burkānus.

3

To visu izkārto katlā vienmērīgi, tad virsū liek neskalotus rīsus, nedaudz pārber sāli.

4

Pielej vistas buljonu un gatavo krāsnī, līdz rīsi gatavi.

5

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!