Ajoli (aioli) mērces variants bez olām, bet ar pietiekami daudz ķiplokiem un garšvielām. Ja ir vēlēšanās, to var papildināt arī ar kādu garšaugu. Ķiplokainā mērce garšos lieliski ar mīkstu maizi, vārītām olām un citām izteiktas garšas sastāvdaļām. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem. Ķiplokus saber cepamajā traukā un pārlej ar eļļu tā, lai tie peldētu. Liek cepeškrāsnī un cep, līdz mīksti un zeltaini.
Saspaida piestā un, aktīvi maisot, pievieno eļļu, citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas.
Padoms: Ja ķiploku ir diezgan daudz (daiviņas no aptuveni 3 ķiplokiem), tad mērci var gatavot arī virtuves kombainā, lai atvieglotu darbu. Šefpavāre iesaka ar sastāvdaļām variēt un pielāgot katra paša gaumei.