Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Pannā apcep bekona gabaliņus, lai tie kļūtu kraukšķīgi. Pēc tam atliek kādā traukā vēlākam.
Nelielā katliņā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un puravus 10 minūtes. Pēc tam iemaisa tajos ķiplokus un rīsus, nedaudz apcep. Pievieno buljona kubiņus un visu pārlej ar verdošu ūdeni. Pa virsu uzber bekona gabaliņus, pēc garšas pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams. Katliņu nosedz ar foliju vai cepamā papīra sloksni.
Liek cepeškrāsnī un gatavo 30 minūtes. Pēc tam katliņu ar risoto izņem no cepeškrāsns un pa virsu visās sastāvdaļām uzliek kale kāposta gabaliņus. Liek katliņu atpakaļ krāsnī un gatavo vēl 5 minūtes.
Kad risoto gatavs, izņem no krāsns un iemaisa tajā Parmezāna sieru. Pasniedz, kamēr vēl karsts. Lai labi garšo!