Foto: Publicitātes foto
Rīsu ēdienu gatavošana nudien ļauj brīvi izpausties un katru reizi maltīti pagatavot citādāk. Ja vēl neesi gatavojis basmati rīsus, tad šī, iespējams, ir labākā recepte, ar ko sākt, lai izbaudītu rīsu lielisko garšu kombinācijā ar sildošām garšvielām.
50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gBasmati rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")50 mlgī sviests1 TKkardamons1 TKkumīns1 TKsauss fenhelis1 TKkurkuma1 TKkoriandrs50 mldzidrināts sviests miziņa no citrona50 ggrauzdēti Indijas rieksti100 gkaltēti augļi pēc garšassāls pēc garšascukurs

Pagatavošana

1

Katlā uz vidēja uguns uzkarsē gī sviestu. Pievieno garšvielas – kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli, un visu apcep. Tad pievieno Indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu (lai ūdens noklāj rīsus) un sāli pēc garšas.

2

Sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot, apmēram 20 minūtes, līdz rīsi ir gatavi.

Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!