50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
300 gBasmati rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")50 mlgī sviests1 TKkardamons1 TKkumīns1 TKsauss fenhelis1 TKkurkuma1 TKkoriandrs50 mldzidrināts sviests miziņa no citrona50 ggrauzdēti Indijas rieksti100 gkaltēti augļi pēc garšassāls pēc garšascukurs
Pagatavošana
1
Katlā uz vidēja uguns uzkarsē gī sviestu. Pievieno garšvielas – kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli, un visu apcep. Tad pievieno Indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu (lai ūdens noklāj rīsus) un sāli pēc garšas.
2
Sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot, apmēram 20 minūtes, līdz rīsi ir gatavi.
Receptes autors: Lauris Aleksejevs.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit