Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izcili gaisīga un sviestaina rauga mīklas maizīte –
franču brokastu klasika. Pasniedz briošu (brioche), kamēr vēl maize silta, kopā ar iecienītāko ievārījumu.

180Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmilti (izsijāti)125 gsviests (kubiņos)2 ĒKpūdercukurs šķipsnasāls7 gātrais raugs3 olas1.5 TKcukurs ievārījums pasniegšanai garenā maizes cepšanas forma

Pagatavošana

1

Lielā bļodā ieber miltus, pievieno sviesta gabaliņus un maisa, līdz iegūta drupaču mīkla. To var darīt arī virtuves kombainā, mīklas maisīšanas režīmā.

2

Masai pievieno pūdercukuru, sāli, raugu un olas. Mīklu apmaisa, lai sastāvdaļas būtu sajaukušās. Pēc tam mīklu uzliek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un kādu brīdi mīca lielā bumbā.

3

Mīklu pēc tam ieliek ieeļļotā bļodā un pārklāj ar cepamā papīra sloksni. Atstāj siltā vietā uzrūgt, aptuveni stundu.

4

Kad mīkla uzrūgusi, to ieliek ietaukotā maizes/kēksa cepšanas formā. Virsmu pārkaisa ar cukura graudiņiem. Formu pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi un atstāj maizi uzrūgt vēl stundu.

5

Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Formu ar brioša mīklu liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz maize zeltaini brūna un pie tās pieklauvējot, vidus skan tukši.

6

Gatavo maizes kukulīti apsedz ar siltu virtuves dvieli, lai garoziņa saglabātos mīksta.

7

Pasniedzot maizi, sagriež to nelielos gabaliņos, pa virsu ziež ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!