Lieldienu pasha daudzās ģimenēs ir neatņemama svētku maltītes sastāvdaļa. Biezpiena kārums tiek papildināts ar žāvētiem augļiem, riekstiem un citiem gardumiem. Arī šajā receptē ar sastāvdaļām iespējams variēt – ja negaršo vīģes, tās var nomainīt ar aprikozēm vai sukādēm. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rūta Rietuma, kafejnīcas "Austra" šefpavāre.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nelielā bļodā saldo krējumu saputo ar šķipsnu sāls. Citā traukā saputo sviestu ar cukuru, pēc tam pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus un sakuļ, lai tie būtu kārtīgi iejaukti masā.
Pēc tam pievieno biezpienu, vaniļas pāksts sēklas, nedaudz citrona sulas, citrona un apelsīna miziņas un visu kārtīgi samaisa.
Masai pievieno putukrējumu un sadrupinātas mandeles, sakapātas vīģes, dateles un/vai citus žāvētus augļus, ogas un riekstus. Sastāvdaļas iecilā biezpiena masā.
Ar marli izklāj sietu, iekšā liek biezpiena masu un atstāj ledusskapī vismaz 12 stundas, lai notek liekais šķidrums.
Kad pasha nostāvējusies, to izņem no sieta un pasniedz uz liela servējamā šķīvja.