Foto: Publicitātes foto
Pavasarī, kad tā vien gribas vairāk košas krāsas redzēt arī uz šķīvja, vērts pagatavot šo sātīgo maltīti ar rīsiem un spinātiem. Sātīgi un visnotaļ gardi!
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gbrūnie rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")200 gšampinjoni60 gšalotes sīpoli2 gab.ķiploka daivas500 mldārzeņu buljons pēc garšastimiāna zariņi50 mldzidrināts sviests pēc garšassvaigs baziliks100 gspinātu lapas pēc garšassāls un cukurs

Pagatavošana

1

Katlā sakarsē dzidrināto sviestu un apcep sīpolus, ķiplokus un šampinjonus. Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi un šampinjoni ir viegli brūni, pievieno rīsus un smalki sakapātu timiānu.
Tasty.lv padoms: par to, kā pagatavot dzidrināto sviestu pašam, lasi šeit.

2

Pārlej ar dārzeņu buljonu, pievieno sāli un cukuru, uzliek vāku un sautē, līdz rīsi gatavi.

3

Īsi pirms pasniegšanas, rīsos iejauc sakapātu baziliku un spinātu lapas, bet vairāk nesautē, zaļumi tāpat saplaks.

Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!