45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
300 gbrūnie rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")200 gšampinjoni60 gšalotes sīpoli2 gab.ķiploka daivas500 mldārzeņu buljons pēc garšastimiāna zariņi50 mldzidrināts sviests pēc garšassvaigs baziliks100 gspinātu lapas pēc garšassāls un cukurs
Pagatavošana
1
Katlā sakarsē dzidrināto sviestu un apcep sīpolus, ķiplokus un šampinjonus. Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi un šampinjoni ir viegli brūni, pievieno rīsus un smalki sakapātu timiānu.
Tasty.lv padoms: par to, kā pagatavot dzidrināto sviestu pašam, lasi šeit.
2
Pārlej ar dārzeņu buljonu, pievieno sāli un cukuru, uzliek vāku un sautē, līdz rīsi gatavi.
3
Īsi pirms pasniegšanas, rīsos iejauc sakapātu baziliku un spinātu lapas, bet vairāk nesautē, zaļumi tāpat saplaks.
Receptes autors: Lauris Aleksejevs.
Ēdieni veģetāriešiemBaziliksBrūnie rīsiŠampinjoniŠalotes sīpoliviegliGavēņa laika ēdieniDārzeņu buljonsGī sviests
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit