Foto: Shutterstock
Vienkārša, ātra un pavasarim ļoti atbilstoša krēmzupa no skābenēm un spinātiem. Zupu var ēst gan siltu, gan aukstu.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gskābenes400 gspināti2 ĒKsviests500 mlvistas vai dārzeņu buljons450 mlsaldais krējums (ist. temp.) pēc garšassāls pēc garšaspipari2 vārītas olas grauzdiņi

Pagatavošana

1

Lielā katlā ieliek sviestu un uz vidējas uguns izkausē. Pēc tam pievieno spinātu un skābeņu lapiņas un sautē aptuveni 5 minūtes, līdz tās noplakušas.

2

Pēc tam visam pārlej karstu buljonu un ļauj zupai sākt burbuļot. Uz mazas liesmas vāra zupu aptuveni 5 minūtes.

3

Kad zupa gatava, to sablendē krūzes blenderī vai ar rokas blenderi, lai iegūtu krēmzupas konsistenci. Pārlej atpakaļ katlā.

4

Zupai pielej saldo krējumu un vēlreiz uzsilda, bet nevāra. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

5

Kad zupa gatava, salej to šķīvjos un pasniedz ar pusīti vārītas olas un, ja ir vēlēšanās, nedaudz maizes grauzdiņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!