biezpiena sacepums kūka rozīnes deserts
Foto: Shutterstock
Biezpiena sacepums gluži kā skolas laikos – salds, garšīgs un ar rozīnēm. Atdzesētu sacepumu var kāri noēst tāpat vai ar ogu ķīseli, skābo krējumu vai kādu saldu mērci.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens5 olas4 ĒKskābais krējums7 ĒKmanna7 ĒKcukurs vaniļa sarīvēta citrona miziņa1.5 saujasrozīnes vai citi žāvētie augļi

Pagatavošana

1

Lai sacepums būtu viendabīgāks, biezpienu izlaiž caur sietu. Biezpienu pēc tam liek bļodā, pievieno olas, skābo krējumu, mannu, cukuru, citrona miziņu un mazliet vaniļas garšai (pāksts sēkliņas, cukuru, ekstraktu vai pulveri). Visu samaisa, lai masa būtu vienmērīga.

2

Pēc tam biezpiena masā viegli iemaisa rozīnes vai citus žāvētos augļus. Ja mīkla ir visai šķidras konsistences, rozīnes pirms pievienošanas nedaudz apviļā miltos. Tādā veidā ogas nenogrims trauka pamatnē.

3

Padoms: lai sacepums būtu gaisīgāks, olu dzeltenumus atdala no baltumiem un pievieno atsevišķi, sakuļot baltumus stingrās putās un iecilājot mīklā.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

5

Biezpiena masu pēc tam liek ietaukotā cepamtraukā. Trauku liek cepeškrāsnī un cep biezpiena kūku aptuveni 30-40 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Var arī ilgāk, atkarībā no zeltainuma pakāpes.

6

Kad kūka gatava, izņem no krāsns un atdzesē. Pasniedz tāpat vai ar skābo krējumu, dzērveņu vai citu ogu ķīseli vai svaigu ogu mērci.

Receptes autore: Līga Lūse-Zambare

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!