Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai sacepums būtu viendabīgāks, biezpienu izlaiž caur sietu. Biezpienu pēc tam liek bļodā, pievieno olas, skābo krējumu, mannu, cukuru, citrona miziņu un mazliet vaniļas garšai (pāksts sēkliņas, cukuru, ekstraktu vai pulveri). Visu samaisa, lai masa būtu vienmērīga.
Pēc tam biezpiena masā viegli iemaisa rozīnes vai citus žāvētos augļus. Ja mīkla ir visai šķidras konsistences, rozīnes pirms pievienošanas nedaudz apviļā miltos. Tādā veidā ogas nenogrims trauka pamatnē.
Padoms: lai sacepums būtu gaisīgāks, olu dzeltenumus atdala no baltumiem un pievieno atsevišķi, sakuļot baltumus stingrās putās un iecilājot mīklā.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Biezpiena masu pēc tam liek ietaukotā cepamtraukā. Trauku liek cepeškrāsnī un cep biezpiena kūku aptuveni 30-40 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Var arī ilgāk, atkarībā no zeltainuma pakāpes.
Kad kūka gatava, izņem no krāsns un atdzesē. Pasniedz tāpat vai ar skābo krējumu, dzērveņu vai citu ogu ķīseli vai svaigu ogu mērci.
Receptes autore: Līga Lūse-Zambare