salāti pavasaris
Foto: DELFI
Vienkārši, svaigi un ļoti garšīgi lapu salāti ar redīsiem. Tā kā aprīlī jau sācies meža ķiploku jeb lakšu laiks, tie lieliski piestāvēs redīsiem. Ja ir vēlēšanās, salātiem pievieno arī dilles vai lociņus, taču var iztikt arī bez tiem, jo sīvumu piešķirs lakši.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

lapu salāti2 saujasredīsi lielie spināti1 saujameža ķiploki jeb lakši skābais krējums pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Lapu salātus un spinātus noskalo zem vēsa ūdens un nosusina. Sagriež tik smalki, cik ir vēlēšanās, un saber lielā bļodā.

2

Redīsiem nogriež lakstus un saknes, dārzeņus noskalo un sagriež plānās šķēlītēs. Pieber klāt lapu salātiem.

3

Lakšus noskalo un sasmalcina, pieber salātiem.

4

Kad salātlapas un redīsi bļodā, pievieno skābo krējumu – aptuveni piecas ēdamkarotes palielai bļodai. Beigās pievieno sāli un piparus pēc garšas un visu samaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!