Receptē nav norādītas precīzas sastāvdaļas, jo tas atkarīgs no kabača lieluma un spinātu daudzuma. Galvenais, lai masa nav ļoti šķidra un uz pannas neplūst lielā plācenī.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā un uz rupjās rīves sarīvē kabačus. Pievieno sāli un atstāj tos malā suloties. Jau pēc dažām minūtēm izveidosies sula, ko ieteicams noliet, citādi plācenīši par daudz plūdīs. Vislabāk masu ar rokām saspiest, lai rūpīgi notecinātu lieko šķidrumu. Var sarīvētos kabačus notecināt sietā, tad nebūs tik daudz jāspaida tie ar rokām.
Pa to laiku uz sausas pannas liec spinātus, pielej pavisam nedaudz ūdeni un uz lēnas uguns sautē tos zem vāka, līdz tie saplok. Ja vēlies, var lapas sagriezt smalkākas arī svaigas un tad pievienot kabačiem.
Smalki sakapā sīpolu un pievieno to sarīvētajiem kabačiem. Bļodas saturam pievieno nosusinātus spinātus, garšvielas, olu un tad miltus tik daudz, lai masa stingri turētos kopā un nebūtu ļoti plūdoša uz pannas.
Sakarsē pannu ar eļļu un pa karotei liec plācenīšu sagatavoto masu un cep zeltaini brūnas abas puses.
Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.