Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sardīņu filejas apsmērē ar eļļu. Uzkarsē pannu un sardīņu filejas apcep 2 minūtes – vispirms ar ādas pusi uz leju, pēc tam apgriež un cep vēl 2 minūtes.
Tasty.lv padoms: ja svaigas sardīnes nav pieejamas, to vietā var izmantot iztīrītas reņģu filejas.
Gatavo mērci – tomātus smalki jo smalki sakapā un saber pannā vai nelielā katliņā, kas uzkarsēts uz mazas uguns. Tomātiem pievieno olīveļļu (vismaz 100 mililitrus), sakapātu Šalotes sīpolu, sasmalcinātas koriandra sēklas, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Mērci karsē 2 minūtes, pēc tam iemaisa tajā sakapātos pētersīļus un baziliku.
Salātlapas sadala četrās porcijās un saliek uz šķīvjiem. Virsū liek apceptās sardīnes. Kad tas izdarīts, maltītei pievieno tomātu-zaļumu mērci. Pasniedz ar citrona daiviņām.
Lai labi garšo!