Foto: DELFI
Kāpostu tīteņu šmorēšana ir gana laikietilpīgs process, ko atlikt uz citu reizi, bet, ja tik ļoti kārojas šī klasika, izmēģini recepti, kas neprasīs tik daudz laika pavadīt pie plīts, turklāt gala rezultāts arī neliks vilties.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
vidēja izmēra kāpostgalva1 burkāns500 gmaltā gaļa100 gvārīti rīsi pēc garšaszaļumi pēc izvēles50 grīvmaize pēc garšassāls un pipari2 gab.olas eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Uz rupjās sakņu rīves sarīvē kāpostu un burkānu.

2

Sajauc lielā bļodā malto gaļu ar rīsiem, kāpostu, burkāniem, zaļumiem, rīvmaizi un garšvielām.

3

Pa vienai iesit olas un ar rokām izmīci viendabīgu masu.

4

No masas ar rokām veido kotletes un cep eļļā un pannas no abām pusēm zeltaini brūnas. Vari kotletītes arī tvaicēt vai cept cepeškrāsnī uz cepamā papīra – šādi tās būs ne vien garšīgas, bet arī veselīgas.

5

Ja vēlies, kotletes pēc cepšanas var likt čuguna katlā, pārliet ar konservētiem tomātiem un sutināt vēl kādas 30 minūtes. Tad iegūsi ļoti sulīgu piedevu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!