Pankūkas ir neatņemama brīvdienu un vēlo brokastu sastāvdaļa, tāpēc tiem, kas meklē idejas garšas dažādībai, vērts izmēģināt kviešu miltu alternatīvu – griķu miltus. Un nemaz nevajag domāt, ka pankūkas garšos pēc vārītiem griķiem – ēdāji nemaz nepateiks, ka izmantoti citi milti!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā iesijā miltus, sajauc ar sāli un garšvielām. Iesit olas un ar putojamo slotiņu viegli samaisi līdz ķepīgai masai.
Pamazām lej klāt pienu (to var atjaukt ar ūdeni) un maisi, līdz veidojas viendabīga mīkla bez kunkuļiem. Ja vēlies, beigās var pievienot eļļu vai sviestu jau pašai mīklai, tad katru reizi nebūs jālej tik daudz uz pannas.
Ja plauktiņā ir kāds sakņu vai dārzeņu pulveris, piemēram, biešu, mīklu var iekrāsot un piešķirt papildu garšu. Iespējams, bērni pat labprātāk ēdīs sārtas pankūkas – ir vērts pamēģināt!
Sakarsē pannu, uzlej eļļu vai izkausē sviestu, lej kausiņu mīklas un uzreiz, pannu grozot, izlīdzini apaļas formas pankūku, un apcep zeltaini brūnu no abām pusēm.
Pasniegšanai var izmantot skābo krējumu, jogurta mērci, bet jo īpaši labi pankūkas garšos kopā ar avokado krēmu – recepti tam meklē šeit.