Sastāvdaļas
Pagatavošana
Aptuveni 4 ēdamkarotes olīveļļu sajauc ar nedaudz pipariem, sāls un dažām timiāna lapiņām. Marinādi uzsmērē vistas filejām un ļauj tām ievilkties aptuveni 10-15 minūtes.
Kamēr vista marinējas, gatavo nektarīnu salsu – tos sagriež nelielos kubiņos, saber bļodā. Pievieno sasmalcinātu sarkano sīpolu. Visu apkaisa ar pipariem un mazliet sāli, pārlej ar baltvīna etiķi un aptuveni 3 ēdamkarotēm olīveļļu. Beigās pievieno sakapātus zaļumus pēc gaumes, piemēram, pētersīļus. Salsu apmaisa un ļauj ievilkties.
Padoms: nektarīnu vietā droši var izmantot arī persikus.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem grilēšanas režīmā.
Vistas filejas saliek cepamajā traukā, kas izklāts ar cepampapīru, un liek cepeškrāsnī. Cep 20-30 minūtes , līdz vista zeltaini brūna un gatava.
Padoms: ja pieejams grils, vistas filejas gatavo uz tā.
Pasniedz vistas gabaliņus ar nektarīnu salsu. Šķīvi dekorē ar zaļumiem. Lai labi garšo!