Foto: DELFI
Laikā, kad rabarberu krājumi pārsniedz normu un aptrūkstas idejas, kur tos likt lietā, doma par saldējumu vasaras tveicīgajās dienās nebūt nav peļama. Tā nu nolēmu izmantot skābenos kātus, un jāatzīst, rezultāts izdevās vairāk nekā gards! Turklāt šo auksto kārumu var pagatavot arī tie, kam mājās nemaz nav saldējuma mašīna.
480Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 grabarberi100 gcukurs500 ggrieķu vai bezpiedevu jogurts pēc garšassvaiga piparmētra100 gcukura sīrups vai medus0.5 TKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Vispirms nomizo un mazos gabaliņos sagriez rabarberus. Liec tos katliņā, pārber ar cukuru un sautē uz lēnas uguns tik ilgi, līdz skābie kāti kļuvuši mīksti. Atdzesē.

2

Bļodā liec jogurtu, pievieno cukura sīrupu (var izmantot arī cukuru), vaniļas cukuru, smalki sakapātas piparmētras un samaisi. Kad atdzisuši rabarberi, pievieno tos jogurta masai un rūpīgi iemaisi. Noteikti pagaršo masu, vai tā ir pietiekami salda vai skāba, atkarībā no rabarberu skābuma un izvēlētā jogurta, var variēt ar salduma daudzumu. Galvenais ievērot, ka pagatavotā masa ir gana garda jau pirms saldēšanas, jo auksts tas nekļūs saldāks vai skābāks.

3

Ja mājās ir saldējuma mašīna, lej masu ierīcē tam paredzētajā traukā un ļauj darīt savu darbu, līdz sasniegta vēlamā konsistence.

Ja nav saldējuma mašīnas, izmanto kādu no šīm saldējuma pagatavošanas metodēm.

Pasniedz ar svaigām piparmētru lapiņām tūdaļ pēc saldēšanas, jo tikko gatavots saldējums vienmēr būs visgardākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!