Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šķīvī sakuļ olas, citā šķīvī saber miltus un samaisa ar sāli.
Vistas filejas ar gaļas āmuriņu izklapē. Tad filejas gabaliņus apvārta miltos, bet pēc tam sakultajā olā. Kad tas izdarīts, vistas filejas gabaliņus vēlreiz apviļā miltos.
Pannā uzkarsē olīveļļu un pusi no nepieciešamā sviesta. Apcep vistas filejas karbonādes no vienas puses aptuveni 5 minūtes. Pēc tam apgriež un cep vēl 3-5 minūtes. Gatavās karbonādes ievieto traukā un parūpējas, lai tās būtu siltas līdz pasniegšanai.
Tikmēr gatavo mērci tajā pašā pannā – apcep ķiploku aptuveni minūti.
Nelielā bļodā sajauc vistas buljonu, baltvīnu, puscitrona sulu un miltus. Samaisa, lai masa būtu vienmērīga.
Tad buljona mikstūru ielej pannā un karsē, regulāri maisot, 1-2 minūtes.
Pēc tam mērcei pievieno sakapātus kaperus un atlikušo sviestu. Mērci karsē vēl 5 minūtes, līdz tā ir bieza un caurspīdīga.
Pasniedz vistas karbonādes ar siltu mērci un garnē ar sakapātiem pētersīļiem.
Lai labi garšo!