Foto: DELFI
Kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītes, savu labo garšu attaisnos, ja tos apcepsi sviestā, pārkaisot ar aromātiskajām dillēm.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

jaunie kartupeļi pēc garšassāls sviests cepšanai pēc garšasdilles

Pagatavošana

1

Vispirms kārtīgi noskalo zem tekoša ūdens kartupeļus un ar pirkstiem noberzē lieko miziņu.

2

Liec katlā, aplej ar aukstu ūdeni, pievieno sāli un liec vārīties, līdz tie kļuvuši vidēji mīksti.

3

Nokās ūdeni un katliņu ar vāku liec atpakaļ uz uguns, nedaudz pakarsējot, lai liekais šķidrums iztvaiko. Atdzesē (ja griezīsi un cepsi uzreiz, tie izjuks).

4

Sakarsē pannu ar sviestu, liec cepties mazākos gabalos sagrieztus novārītos kartupeļus un pārber ar dillēm un sāli. Cep zeltaini brūnus.

Pasniedz ar skābo krējumu, svaigiem dārzeņiem un citām piedevām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!