30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
jaunie kartupeļi pēc garšassāls sviests cepšanai pēc garšasdilles
Pagatavošana
1
Vispirms kārtīgi noskalo zem tekoša ūdens kartupeļus un ar pirkstiem noberzē lieko miziņu.
2
Liec katlā, aplej ar aukstu ūdeni, pievieno sāli un liec vārīties, līdz tie kļuvuši vidēji mīksti.
3
Nokās ūdeni un katliņu ar vāku liec atpakaļ uz uguns, nedaudz pakarsējot, lai liekais šķidrums iztvaiko. Atdzesē (ja griezīsi un cepsi uzreiz, tie izjuks).
4
Sakarsē pannu ar sviestu, liec cepties mazākos gabalos sagrieztus novārītos kartupeļus un pārber ar dillēm un sāli. Cep zeltaini brūnus.
Pasniedz ar skābo krējumu, svaigiem dārzeņiem un citām piedevām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit