Foto: Publicitātes foto
Vienalga, vai šašlika cepšana būtu par godu Līgo svētkie, vai dārza ballītei, labi iemarinēta un izcepta gaļa būs kā punktiņš uz ''i'' gaidītajā pasākumā, turklāt neviens veikalā pirktais šašliks neizkonkurēs paša gatavoto, tāpēc izmēģini ''Lage Ko'' ražošanas vadītāja Riharda Leiskina piedāvāto recepti.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļas kakla karbonāde2 gab.sīpoli20 gsāls3 gpipari300 mlūdens50 mletiķis

Pagatavošana

1

Cūkgaļas kakla karbonādes gabalu sagriež līdzīga izmēra (30-40 g) gabaliņos.

2

Sīpolus (150-200 g) sagriež ripiņās un sajauc ar sāli un pipariem. Šo garšvielu masu ar rokām sajauc kopā ar sagrieztajiem gaļas gabaliņiem, iemasējot vismaz 5 minūtes.

3

Traukā sajauc ūdeni ar etiķi un pārlej gaļai ar garšvielām, kārtīgi apmaisot.

4

Trauku ar iemarinētu gaļu ieteicams novietot aukstā un tumšā vietā uz 2 stundām, vēlams ledusskapī.

5

Jau pēc 2 stundām cūkgaļas šašliks ir gatavs cepšanai uz grila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!