Foto: AFP/Scanpix
Zemenes ar persikiem sader kā cimds ar roku, tāpēc šo ogu pilnbriedā steidz pagatavot dažas burciņas ar vasaras garšu, ko noteikti novērtēsi vēlākos mēnešos.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgpersiki1 kgzemenes1 kgcukurs150 mlcitronu sula

Pagatavošana

1

Ja nav pretenziju pret persiku miziņām, gatavo tos veselus, bet, ja vēlies tikai augļa sulīgumu, aplej veselus augļus ar verdošu ūdeni, pamērcē 2 minūtes un tad pārliec ledus aukstā ūdenī. Pēc karstā un aukstā ūdens kontrasta miziņa viegli nomizosies.

2

Notīrītas zemenes, mazākos gabalos sagrieztus persikus liec bļodiņā, pārlej ar citronu sulu un atstāj ievilkties uz 10-15 minūtēm. Liec augļus katlā un karsē, līdz tie kļuvuši mīksti. Tad pievieno cukuru, samazini liesmu un karsē aptuveni 35-45 minūtes. Ja ir pārtikas termometrs, ievārījums būs gana gatavots, kad būs sasniegta 104 grādu temperatūra.

3

Karstu ievārījumu pilda tīrās, izkarsētās burkās un tūlīt aizvāko. Pēc kāda laika burciņas sakrata, lai ievārījums samaisītos vienmērīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!