Foto: DELFI
Ja arī tev par mafiniem ir aizspriedumi, ka tie ir sausi, pagatavo šos un tavas domas mainīsies. Sulīgi, pateicoties svaigajām avenēm, saldi no banāniem un patīkami kraukškīgi mandeļu skaidiņu dēļ.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.banāns1 gab.ola100 gjogurts100 gbrūnais cukurs naža galsvaniļa šķipsnasāls100 gmilti (labi garšos auzu vai griķu milti)0.5 TKcepamais pulveris naža galssoda70 gmandeļu skaidiņas2 saujasavenes (var izmantot arī saldētas)

Pagatavošana

1

Ar dakšiņu saspaidi vai sablendē banānu, liec masu bļodā ar olu, jogurtu un ar putojamo slotiņu samaisi.

2

Pievieno cukuru, vaniļu, sāli, miltus, cepamo pulveri un sodu, visu viendabīgi iemaisot.

3

Beigās viegli iecilā mandeļu skaidiņas ar avenēm.

4

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Pa to laiku mafinu pannā saliec papīra formas* un iepildi mīklu tajās, aizņemot aptuveni 1/3 no tilpuma.

5

Cep mafinus aptuveni 15-20 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Izņem pannu, atstājot mafinus atdzist iedobītēs un tikai tad tās izņem ar nazīša palīdzību, lai nesaplacinātu formu.

*No šī mīklas daudzuma sanāks 10-12 mafini, atkarībā no pannas izmēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!