40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 ĒKsviests1 sīpols2 ķiploka daiviņas2 kartupeļi500 mldārzeņu buljons1 ziedkāposts200 mlsaldais krējums1 TKsāls šķipsnasvaigi malti melnie pipari šķipsnamuskatrieksts1 ĒKsakapāti pētersīļi vai citi zaļumi4 šķēlescepts bekons baltmaizes grauzdiņi
Pagatavošana
1
Lielā katlā izkausē sviestu. Saber katlā sakapātu sīpolu un saspiestas ķiploka daiviņas, apcep aptuveni 5 minūtes uz lēnas uguns.
2
Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un pasautē katlā 5 minūtes. Visu pārlej ar buljonu un ļauj tam sākt burbuļot. Tad zupā iemaisa sasmalcinātu ziedkāpostu jeb puķkāpostu un ļauj vārīties, līdz dārzeņi mīksti. Tas prasīs apmēram 10-20 minūtes.
3
Pēc tam katlu noņem no plīts un nelielās porcijās sablenderē zupu līdz krēmīgai konsistencei. Kad zupa sablendēta, katlu uzliek atpakaļ uz plīts, karsē uz lēnas uguns.
4
Pievieno zupai saldo krējumu, sāli, piparus, muskatriekstu.
5
Pasniedz, kamēr zupa vēl karsta, garnējot ar grauzdiņiem, zaļumiem un smalki sagrieztām bekona šķēlītēm.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasVakariņu idejasVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBekonsGaršvielas un garšaugiKartupeļiMelnie pipariSaldais krējumsSviestsĶiplokiBiezzupas un krēmzupasviegliSīpoliDārzeņu buljonsIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteMuskatriekstsZiedkāpostisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit