krēmzupa grauzdiņi pusdienas
Foto: Shutterstock
Vienkārša un vasarīga krēmzupa no puķkāpostiem. Izteiksmīgu garšu zupai piešķirs muskatrieksts. Noteikti pievieno bļodiņai sakapātus zaļumus, grauzdiņus un bekonu, lai tā būtu sātīgāka.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 ĒKsviests1 sīpols2 ķiploka daiviņas2 kartupeļi500 mldārzeņu buljons1 ziedkāposts200 mlsaldais krējums1 TKsāls šķipsnasvaigi malti melnie pipari šķipsnamuskatrieksts1 ĒKsakapāti pētersīļi vai citi zaļumi4 šķēlescepts bekons baltmaizes grauzdiņi

Pagatavošana

1

Lielā katlā izkausē sviestu. Saber katlā sakapātu sīpolu un saspiestas ķiploka daiviņas, apcep aptuveni 5 minūtes uz lēnas uguns.

2

Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un pasautē katlā 5 minūtes. Visu pārlej ar buljonu un ļauj tam sākt burbuļot. Tad zupā iemaisa sasmalcinātu ziedkāpostu jeb puķkāpostu un ļauj vārīties, līdz dārzeņi mīksti. Tas prasīs apmēram 10-20 minūtes.

3

Pēc tam katlu noņem no plīts un nelielās porcijās sablenderē zupu līdz krēmīgai konsistencei. Kad zupa sablendēta, katlu uzliek atpakaļ uz plīts, karsē uz lēnas uguns.

4

Pievieno zupai saldo krējumu, sāli, piparus, muskatriekstu.

5

Pasniedz, kamēr zupa vēl karsta, garnējot ar grauzdiņiem, zaļumiem un smalki sagrieztām bekona šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!