Mazliet citādāks turku zirņu humuss ar burkāniem un sieru. Ideāli garšos kopā ar karstiem, krāsnī ceptiem dārzeņiem. Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

bundža turku zirņi siera bumbas, piemēram, "Trikata" Sniega bumbas ar burkāniem ķiploka daiviņa citrons pēc garšassāls pēc garšaspipari olīveļļa dārzeņi (burkāni, kabacis, sīpoli, tomāti, ziedkāposts) timiāns

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni 200°C grādus karstu.

2

Sagriez lielos gabalos visus dārzeņus, apslaki ar eļļu, pievieno sāli, piparus un kārto uz cepamās pannas. Liec cepties cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.

3

Blenderī liec turku zirņus, iespied citrona sulu, pievieno ķiploka daiviņu, sāli, piparus pēc garšas, pievieno arī "sniega bumbas" ar burkāniem, kā arī nedaudz eļļu. Visu blenderē, līdz masa kļūst vienmērīga. Liec trauciņā.

4

Kad dārzeņi gatavi, pasniedz ar krēmīgo burkānu-siera humusu.

Padoms: siltā laikā dārzeņus var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!