60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gmellenes250 mlapelsīnu sula8 ĒKcukurs0.5 citrona sula500 mlsaldais krējums šķipsnasāls piparmētras dekorēšanai šķipsnakanēlis un/vai muskatrieksts
Pagatavošana
1
Katliņā saber mellenes, pārlej ar apelsīnu sulu, pievieno cukuru, sāli un kanēli vai muskatriekstu (ja izmanto). Uz lēnas uguns karsē ogas, līdz šķidrums sāk burbuļot. Katliņu noņem no plīts un zupas sastāvdaļas nedaudz atdzesē.
2
Blendera krūzē pārlej mellenes ar visu apelsīnu sulu. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu un visu sablendē vienmērīgā masā.
3
Pēc tam melleņu zupas masu ieliek ledusskapī, lai atdziest.
4
Kad zupas sastāvdaļas atdzisušas, iemaisa melleņu masā saldo krējumu.
5
Saldo zupu salej bļodiņās un garnē ar piparmētru lapiņām, kādu melleni un saldo krējumu.
Lai labi garšo!
VārīšanaPasniegt atdzesētuCukursKanēlisMellenesPiparmētrasSaldais krējumsSaldās zupasCitronu sulaApelsīnu sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit