720Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
avenes citronu sula tīra pudelīte ar pulverizatoru
Pagatavošana
1
Avenes noskalo vēsā ūdenī, notecina caurdurī un kārtīgi nožāvē uz papīra dvieļu sloksnēm.
2
Tad izkārto ar nelielām atstarpēm ogas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Pudelītē ar pulverizatoru ielej svaigi spiestu citronu sulu. Tad apsmidzina ar to avenes – tas nepieciešams, lai ogas saglabātu skaisto rozā krāsu.
3
Ieslēdz cepeškrāsni un uzkarsē līdz 70–90°C.
4
Cepamo plāti ar avenēm ieliek cepeškrāsnī, un lēni kaltē ogas 8–12 stundas, atkarībā no tā, cik lielas ir ogas.
5
Kad manāms, ka ogas ir izkaltušas un krietni sarāvušās, tās izņem no krāsns un atdzesē. Glabā cieši noslēdzamā traukā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit